Kiosk Nedir ?

Kimler kullanmalı? Nerelerde kullanılır? Avantajları nedir?

KSVA215MA-02 serisi Kiosk

Kiosk Nedir! Ne işe yarar?

Kiosk cihazları dokunmatik ekrana sahip, bilgi ve servis amacı ile kullanılan elektronik terminallerdir. Self Servis (Kendi Kendine) kullanıcıların bazı bilgilere erişmelerini ve dokunmatik ekran üstünden kullanım türüne göre satış, servis, bilgi gibi işlemleri gerçekleştirmeleri için üretilmiş cihazlardır. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırması ve servis iş yükünü alması açısından zamandan ve personel maliyetinden tasarruf sağlarlar.

Teknik olarak dokunmatik all in one bir pc olarak tanımlanabilir bu cihazlar, farklı ebatlarda ekran ve kabinler şeklinde tasarlanabilir. Kullanım amacına göre Kiosklar, farklı farklı modellerde olabilir ve farklı fonksiyonlara sahip olabilirler.

Kamuya açık alanlarda vatandaşların bir kurumla ilgili veya internet üzerinde bilgiye ulaşmalarını sağlayarak sadece sadece bilgi edinebilme amaçlı kullanılabileceği gibi çeşitli kamu veya özel kurumlarda başvuru, borç ve fatura ödeme, rezervasyon, sorgulama, randevu alma gibi işlemler içinde kullanılabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte bu cihazlara eklenen ödeme alma yöntemleri sayesinde zincir markalar başta olmak üzere, gastronomi sektöründe bir çok marka kiosk cihazları ile sipariş alarak, müşterilerinin uzun kuyruklara maruz kalmasını engellemektedir.

Satış ve servis amaçlı kiosk uygulamalarında, bilet, jeton, telefon kartı, MP3 müzik gibi direkt kiosk üstünden ürün dağıtımı şeklinde satış gerçekleştirilebilir. Özellikle perakendecilik sektöründe de satışı destekleyeceği, müşteri sadakatini ve memnuniyetini arttırıcı uygulamalarda kullanılmaktadır.